sobota 16. februára 2013

Jahodovo-čokoládové muffiny



Na Valentína som od mojej polovičky dostala krásne misky na muffiny a šálky na cesto. A nakoľko sme dnes mali vzácnu návštevu, voľba dezertu bola jasná :-). Hneď doobeda som zarobila cesto na muffiny, pridala nasekanú horkú čokoládu, jahody a perfektný dezert ku káve bol na svete.


Ingrediencie:
200g polohrubej múky
100g kryštálového cukru (v pôvodnom recepte bolo 200g, no polovica bohato stačila)
4 vajcia
1dcl oleja
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
80g kvalitnej horkej čokolády
cca70g mrazených jahôd (čerstvé by boli rozhodne lepšie, no v tomto období sú ťažko zohnateľné)

Postup:
Všetky ingrediencie na cesto (okrem čokolády a jahôd) spolu zmiešame, prípadne na nízkom stupni vymiešame ručným mixérom. Následne pridáme nasekanú čokoládu a na štvrťky prekrojené jahody. Papierové košíčky naplníme približne do 3/4 a dáme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme približne 12 minút.
Dobrú chuť a príjemný zvyšok víkendu :-)


2 komentáre:

  1. Krásne misky a dezert bol tiež určite výborný :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-). Dezertík bol úplne obyčajný, no na to, že mi zabral asi tak 40 minút času, bol výborný :-)

      Odstrániť