Opäť raz nastal deň, keď som nemala čas obracať sa v kuchyni dlhšie, než pol hodinu a rovnako som nemala čas na pravidelný nákup, ktorý sa pre mňa pomaly stal rituálom. V našej chladničke sa okrem nejakej zeleniny, jogurtov a masla vynímala fľaša dobrého suchého bieleho vínka. A tak bola voľba nedeľného obedu jasná - risotto milanese.
Ingrediencie:
Ryža (množstvo si určite približne ako pri bežnej príprave ryže)
Cca 2dcl suchého bieleho vína
Stredne veľká cibuľa
Polievková lyžica masla
Voda (podľa potreby)
Šafrán
Soľ
Postup:
Na masle opražíme cibuľu do sklovita a pridáme prepláchnutú ryžu. Premiešame a zalejeme bielym vínom. Necháme vyredukovať, osolíme a zalejeme vodou, aby bola všetka ryža ponorená. Za stáleho miešania počkáme, kým ryža vodu ,,vypije" a postup opakujeme, až kým sa ryža neuvarí do mäkka. Pridáme trošku sušeného šafránu (ja som dala na špic lyžičky na chvíľku vyluhovať do malého množstva vody, tú som následne vyliala do už hotového rizota) a zasypeme parmezánom.
Ja som podávala s restovanou kuracou pečienkou, no priznám sa, najslávnejšia voľba to nebola :-).
Bon appetit!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára