sobota 17. novembra 2012
Plnené šampiňóny s pečenými zemiakmi
Toto jedlo je ako stvorené na chladný jesenný večer strávený pri dobrej knihe a pohári ešte lepšieho vína. Najúžasnejšie na zapekaných šampiňónoch však je, že ich môžete naplniť akoukoľvek zmesou a vždy budú chutiť výborne. Preto neváhajte, vytiahnite čo máte v chladničke a improvizujte :-).
Ingrediencie:
10 väčších šampiňónov
1 vajce
1 malá cibuľa
3 plátky šunky
3 PL strúhaného eidamu (alebo iného kvalitného tvrdého syra)
Soľ
Mleté čierne korenie
Zemiaky na akýkoľvek spôsob - ja som zvolila pečené s rozmarínom a cesnakom
Postup:
Zo šampiňónov odtrhneme ,,nožičky" a nasekáme ich nadrobno. Cibuľu si ošúpeme a takisto nakrájame na malé kúsky. Na panvici si rozohrejeme 1PL olivového oleja a nožičky aj s cibuľou orestujeme do sklovita. Do vychladnutej zmesi primiešame vajce, syr a na malé kocky nakrájanú šunku a všetko spolu zmiešame. Dochutíme soľou, korením a opatrne plníme očistené klobúčiky šampiňónov.
Pečieme cca 10 minút na 180°C.
Podávame so zemiakmi, prípadne so zeleninovým pyré.
Dobrú chuť :-)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára