Ingrediencie:
(Inšpirácia Apetit)
Piškóta:
5 vajec (zdalo sa mi to veľa, nabudúce by som dala 4)
120g hnedého cukru
80g hladkej múky
Plnka:
250ml 33%-nej smotany na šľahanie
Jahody, kiwi alebo akékoľvek iné letné ovocie
Postup:
Rúru si predhrejeme na 175°C. Žĺtky s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a rovnomerne vylejeme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 7-10 minút.
Po upečení necháme piškótu ešte chvíľu na plechu a následne ju premiestnime na čistú utierku. Odstránime papier a necháme vychladnúť.
Šľahačku si vymiešame do tuha, jahody a kiwi nakrájame na drobné kúsky a navrstvíme na piškótu. Pomocou utierky zrolujeme a necháme vychladiť. Roládu môžeme potrieť ľubovoľným krémom, alebo poliať polevou, no ja som tak neurobila z dôvodu, aby bola čo najľahšia.
Dobrú chuť a príjmný zvyšok víkendu!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára