piatok 14. februára 2014

Pizzokcheri



Toto typické talianske horské jedlo môžem kedykoľvek a kdekoľvek. Jednoduchá, no chuťovo veeeľmi luxusná záležitosť. Odporúčam vyskúšať, aj keď hlavnú ingredienciu - cestoviny, je obtiažne na Slovensku zohnať, oplatí sa hľadať :-).



Ingrediencie:

1/2 balenia cestovín Pizzokcheri
2-3 zemiaky
1/2 balenia čerstvého špenátu (môže byť aj mrazený listový)
cca 200g syra Fontina dolce (na Slovensku veľmi ťažko zohnateľná, tak nahrádzam kvalitným eidamom s vysokým podielom tuku)
3PL kvalitného masla
3 strúčiky cesnaku nakrájané na 4 časti
4 lístky čerstvej šalvie
soľ

Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do väčšieho hrnca (ja som varila vo woku) s väčším množstvom vody (aby stačila aj na cestoviny). Cca 5 minút po tom, ako začne voda vrieť, pridáme cestoviny. Keď budú cestoviny aj zemiaky mäkké (cestoviny nebudú nikdy tak mäkké ako bežné), pridáme špenát a varíme ešte 1 minútu (ak máte mrazený, varte dlhšie). Všetko si scedíme a vrátime späť do hrnca. V malej rajnici si zohrejeme maslo a pridáme do ňho šalviu a cesnak, ktoré povaríme asi 1 minútu a precedíme do cestovín. Pridáme na kocky nakrájaný syr a na miernom plameni miešame, až kým sa syr neroztopí. Nakoniec osolíme a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!




2 komentáre: