utorok 22. januára 2013

Canelloni bolognesse


Na toto jedlo som sa chystala už veľmi dlho, no počas skúškového obdobia mi času na varenie veľa nezostávalo... Včera som si ale po mesiaci konečne našla pár hodín, ktoré som mohla v kľude stráviť v kuchyni. A tak som sa konečne dočkala... V hlavnej úlohe: CANELLONI BOLOGNESSE


Ingrediencie:
Balenie cestovín canelloni
parmezán

Na omáčku bolognesse:
cca 350g kvalitného hovädzieho mäsa
2 menšie mrkvy
1 väčšia cibuľa
2 stonky stopkatého zeleru
Hovädzí vývar (podľa originál receptu by malo ísť červené víno, no žiadne som dom nemala)
2 strúčik cesnaku
1 malá konzerva krájaných paradajok
maslo
soľ
mleté čierne korenie

Na bešamel:
cca 0,75 l mlieka
3 polievkové lyžice hladnej múky
cca 5 polievkových lyžíc masla (prípadne, podľa potreby)
soľ

Postup:
Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame nadrobno a osmahneme na troche masla. Pridáme pomleté hovädzie mäso a sem-tam premiešame až kým sa mäso ,,neobieli". Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, paradajky a zalejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Pridáme soľ, korenie a na slabom ohni necháme dusiť približne hodinu (podľa toho, aké mäso sme použili, niekedy to trvá dlhšie).
Bešamel si pripravíme klasickým spôsobom, z rozpusteného masla a múky si urobíme zápražku, zalejeme mliekom, osolíme a pri stálom miešaní necháme zhustnúť. Do zapekacej misy vylejeme polovicu bešamelu a naukladáme už naplnené canelloni. Zaleje zbytkom bešamelu, zasypeme parmezánom a dáme zapiecť na cca 30 minút  pri 180°C. Podávame najlepšie s pohárom dobrého červeného vína ;-).

Prajem veľa trpezlivosti a hlavne dobrú chuť! :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára